Hlavní obsah

Basketbalista Nichols uspěl s odvoláním, Děčínu bude chybět jen dva zápasy

Děčínský basketbalista Ty Nichols a jeho klub částečně uspěli s odvoláním proti třízápasovému trestu za napadení soupeře po čtvrtém semifinále ligového play off s Pardubicemi. Vedení nejvyšší soutěže v úterý zkrátilo hráčův distanc na dvě utkání, na pokutě ve výši 25 tisíc korun se nic nezměnilo. Národní basketbalová liga (NBL) o tom informovala na svém webu.

Foto: BK Armex Děčín

Děčínský basketbalista Ty Nichols a jeho klub částečně uspěli s odvoláním proti třízápasovému trestu za napadení soupeře.

Článek

Americký rozehrávač a jedna z opor Severočechů vynechá dnešní pátý i následující šestý duel. Do případného rozhodujícího sedmého utkání už bude moci zasáhnout.

"Hráč využil svého práva a proti nedělnímu verdiktu komise se odvolal k vrchnímu řediteli Kooperativa NBL Zdeňku Břízovi. Ten dnes rozhodl o snížení trestu na dvě utkání, přičemž finanční pokuta zůstala zachována v plné výši," uveda NBL s dodatkem, že proti tomuto verdiktu už se nelze odvolat.

Druhý nejlepší střelec soutěže Nichols fyzicky napadl Tomáše Vyorala při podávání rukou po sobotním utkání, které domácí Pardubice vyhrály 81:75 a vyrovnaly stav série na 2:2. Za incident se později na sociálních sítích omluvil. Podle disciplinárního řádu soutěže může být za podobný prohřešek udělen trest až na čtyři utkání.

Semifinálová série pokračuje dnes pátým zápasem, který je na programu od 18:00 v Děčíně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.