Hlavní obsah

Basketbalista Simmons využil klauzule a odchází z Nymburka

Basketbalisté Nymburku přišli po Marku Klassenovi také o dalšího střelce Gerela Simmonse. Devětadvacetiletý Američan rovněž využil klauzule ve smlouvě, která mu umožnila odejít po vyřazení z Ligy mistrů. Vedení klubu v tiskové zprávě uvedlo, že za oba hráče hledá náhradu. Do hry by se mohl zanedlouho vrátit František Váňa, který si v květnu přetrhl kolenní vaz.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Basketbal - ilustrační foto.

Článek

Simmons za Nymburk odehrál 14 utkání české nejvyšší soutěže s průměrem 13 bodů a šest duelů Ligy mistrů, v nichž dal v průměru 16 bodů na zápas. Nové působiště by měl oznámit v pátek, za poslední tři roky bude oblékat dres osmého klubu.

Nymburk uvedl, že s možností Simmonsova odchodu počítal. "Snažili jsme se Gerela udržet, ale nakonec se rozhodl zkusit štěstí v silnější lize. Mrzí nás to, ale nic to nemění na našich plánech. Vedeme jednání s jinými hráči a brzy zas budeme mít tým kompletní. Naší snahou je jít českou cestou, ale uvidíme, co jednání přinesou," řekl sportovní manažer a trenér Ladislav Sokolovský.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Basketball Nymburk (@basketballnymburk)

Do sestavy by se mohl záhy vrátit Váňa, který naposledy hrál ve finále minulé ligové sezony proti Opavě. Po zranění kolena musel na operaci, od prosince už ale opět trénuje s týmem. Člen širšího kádru reprezentace by měl být na lavičce už v dnešním utkání s Pardubicemi.

Z dosavadních 14 ligových kol obhájci titulu čtyřikrát prohráli a v tabulce jsou druzí za Brnem. "Během ledna chceme tým stabilizovat, abychom byli připraveni na boje o trofeje," dodal Sokolovský.

Reklama

Související témata: