Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka narazí v Lize mistrů na Igokeu, Bilbao a Bahcesehir

Basketbalisté Nymburka budou hrát v Lize mistrů v základní skupině D s Igokeou z Bosny a Hercegoviny, španělským Bilbaem a tureckým Bahcesehirem. O účast se vedle českého šampiona bude ucházet v kvalifikaci také vicemistrovská Opava, kterou v semifinále čeká vítěz duelu srbským Meridianem a španělským Breoganem. Rozhodl o tom dnešní los v sídle Mezinárodní basketbalové federace (FIBA) ve švýcarském Miesu.

Foto: Raj Mehta, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Opava byla nalosována do kvalifikačního turnaje číslo 4. V případě semifinálového úspěchu se o postup utká s vítězem duelu mezi dánským celkem Bakken Bears a lepším ze čtvrtfinálového souboje mezi rakouským Gmundenem a estonským Pärnu.

Pokud by svěřenci trenéra Petra Czudka kvalifikaci vyhráli a zopakovali účast v elitní klubové soutěži FIBA z ročníku 2018/19, v základní skupině A by narazili na Hapoel Jeruzalém, německý Ludwigsburg a Darüssafaku z Turecka. Loni Opava prohrála v semifinále s ukrajinským celkem BK Prometej, vedeným koučem českých basketbalistů Ronenem Ginzburgem, a představila se v Evropském poháru.

Kvalifikace se bude hrát od 21. září, základní část začne 4. října. Potřetí za sebou se bude hrát ve formátu osmi čtyřčlenných skupin oproti předešlým čtyřem osmičlenným. Systém play off bude stejný jako v minulém ročníku.

Do osmifinálových skupin přímo projdou jen vítězové, týmy z druhých a třetích míst budou hrát o postup v sériích na dva vítězné zápasy. Z osmifinálových skupin postoupí první dva týmy do čtvrtfinále, které se bude hrát také na dvě vítězná utkání.

Soutěž vyvrcholí stejně jako loni ve Final Four na jednom místě, kde se už bude hrát semifinále, finále i o třetí místo na jedno utkání. V předešlých dvou sezonách se kvůli pandemii koronaviru konal turnaj Final Eight. Liga mistrů se hraje posedmé, Nymburk startoval ve všech ročnících.

Reklama