Hlavní obsah

Basketbalisté Opavy postoupili přes Slavii do ligového čtvrtfinále

Basketbalisté Opavy suverénně zvládli rozhodující souboj předkola proti Slavii Praha a postoupili do čtvrtfinále, kde je čeká Brno. Nad nováčkem NBL zvítězili úřadující vicemistři 111:78 a zároveň tak ukončili kariéru šestatřicetiletému kapitánovi Slavie Pavlu Pumprlovi. Bývalý reprezentant odehrál 331. utkání v nejvyšší soutěži.

Foto: Profimedia.cz

Opavský Jakub Mokráň na archivním snímku

Článek

Slávisté v pondělí na domácí palubovce odvrátili vyřazení výhrou 92:87, dnes ale na Slezany od začátku nestačili. V poločase prohrávali už o 24 bodů, v závěrečné čtvrtině domácí náskok ještě navýšili.

"Dnes jsme splnili do puntíku vše, co jsme si řekli před utkáním. Byli jsme agresivní jak v obraně, tak v útoku. Vlétli jsme do utkání s obrovskou energií a po první čtvrtině bylo na hřišti jen jedno družstvo. Trochu jsme zaváhali ve vstupu do třetí čtvrtiny, kdy Slavia pro změnu vlétla na nás. Rychle jsme se však otřepali a znovu jsme pevně drželi zápas ve svých rukou," uvedl opavský asistent David Zach.

Nejlepším střelcem zápasu byl domácí Jakub Mokráň s 23 body, za Slavii zaznamenali po 21 bodech Dantez Walton a Radek Pumprla. Jeho starší bratr Pavel si v posledním utkání kariéry připsal pět bodů, čtyři asistence a tři doskoky.

"Dnes jsme dostali školení z toho, jak se hraje o všechno. Opava byla ve všech činnostech lepší. Věřím, že si mí spoluhráči z opavského výkonu vezmou příklad," řekl Pavel Pumprla.

Čtvrtfinále začne v pátek sériemi Pardubice - Ústí nad Labem a Děčín - Ostrava. Obhájce titulu z Nymburka se utká s USK Praha, první zápas sehrají stejně jako Brno s Opavou v neděli.

Předkolo play off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:
Opava - Slavia Praha 111:78 (35:15, 56:32, 80:56)
Nejvíce bodů: Mokráň 23, Kvapil 16, Šiřina a Slavík po 14 - Walton a R. Pumprla po 21, Jelínek 14. Konečný stav série: 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.