Hlavní obsah

Basketbalisté Opavy se v semifinále play off s Nymburkem ujali vedení

Basketbalisté Opavy v semifinále ligového play off porazili 84:77 Nymburk a po druhé výhře za sebou se nad obhájcem titulu ujali vedení 2:1 na zápasy. Repríza loňského finále bude pokračovat ve Slezsku v pondělí.

Foto: Facebook @Basketball Nymburk

Nate Watson v dresu Nymburku na archivním snímku.

Článek

Opavě přitom úvod zápasu nevyšel a Nymburk od začátku navyšoval vedení, které ve druhé čtvrtině narostlo až na 11 bodů. Poté domácí zabrali a do posledního dějství šli za nerozhodného stavu 67:67. Do čtvrté části vstoupila lépe Opava, která se díky sérii 11:0 ujala vedení 81:71 a vypracovala si rozhodující náskok.

"Srazilo nás, že jsme dovolili domácím 18 útočných doskoků, což je moc," uvedl v tiskové zprávě trenér Nymburka Ladislav Sokolovský. "A také to, že Opava proměnila téměř všechny trestné hody. To asi převážilo zápas na domácí stranu. Za vyrovnaného stavu tam i trefili dvě těžko trojky, my naopak nějaké volné neproměnili," dodal.

Největší zásluhu na výhře měl Jakub Šiřina se 17 body, šesti doskoky a šesti asistencemi. Na straně sedmnáctinásobného českého mistra si 14 bodů připsal Martin Kříž. Nymburk v probíhající sezoně v sedmi zápasech s Opavou prohrál teprve podruhé.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:
Opava - Nymburk 84:77 (18:27, 42:46, 67:67)
Nejvíce bodů: Šiřina 17, Zbránek 16, Švandrlík 13 - Kříž 14, Autrey a Lockett po 12, Kovář 11. Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: