Hlavní obsah

Basketbalisté Slavie vybojovali postup mezi elitu

Basketbalisté Slavie Praha se probojovali do nejvyšší domácí soutěže NBL. Vítězové první ligy zvítězili v odvetě baráže na hřišti Jindřichova Hradce 78:64 a po úvodní domácí prohře 74:78 slaví díky celkovému skóre postup mezi elitu.

Foto: @BasketSlaviaPraha, Facebook

Basketbalisté Slavie během barážového utkání.

Článek

Bývalý reprezentační kapitán Pavel Pumprla tak se Slavií dosáhl cíle, se kterým do vršovického klubu předloni přišel z Nymburka, v jehož dresu vybojoval šest ligových titulů. Pětatřicetiletý účastník mistrovství světa v roce 2019, kde obsadil s českým týmem historické šesté místo, přispěl k dnešnímu vítězství 10 body.

Jindřichovu Hradci nepomohlo ani 23 bodů Američana Victora a po jedné sezoně nejvyšší soutěž opouští.

"Bylo to nervózní utkání z obou stran, protože šlo o hodně. Čtyři body rozdílu z prvního utkání nebylo tak moc a nám paradoxně pomohl velmi dobrý nástup domácích, kteří brzy vedli 11:2. V té chvíli si pravděpodobně mysleli, že mají zápas v kapse a přestali bojovat tak, jak bojovali u nás. To byla voda na náš mlýn a dostali jsme se do hry. V druhém poločase jsme byli lepším týmem a po zásluze jsme vyhráli," uvedl trenér Slavie Pavel Beneš.

Baráž o účast v basketbalové lize mužů - odveta:
Jindřichův Hradec - Slavia Praha 64:78 (16:14, 34:29, 45:51)
Nejvíce bodů: Victor 23, Dubose 13, Brown 9 - Novotný a Aušprunk po 13, Nehyba 12. První zápas: 78:74, Slavia postoupila do nejvyšší soutěže.

Reklama