Hlavní obsah

Basketbalistky Slavie jsou po Kaderkově zadržení bez výplat, ligu chtějí dohrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po zadržení Iva Kaderky se dostala do existenčních potíží ženská basketbalová Slavie. Podle webu iSport.cz je obviněný předseda Českého tenisového svazu faktickým šéfem pražského klubu a hrozilo, že aktuálně čtvrtý tým ligové tabulky nedohraje sezonu, což slávistky odmítly, i když nedostávají výplatu. Je však možné, že klub z pražského Hloubětína změní působiště.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Kaderka, který je obviněný ze zneužívání státních dotací, je ve vazbě. Jeho manželka Darina je generální manažerkou a majitelkou basketbalové Slavie a podle iSport.cz v úterý hráčkám oznámila, že vzhledem k zadržení jejího muže není klub schopen nadále vyplácet mzdy.

K oporám Slavie patří vicemistryně světa z roku 2010 Kateřina Suchanová, další bývalá reprezentantka Alena Hanušová či současná členka národního týmu Kateřina Rokošová.

„Máme informace, že sezonu dohrají,“ řekl iSport.cz ředitel ŽBL Jakub Večerka. V případě odstoupení ze soutěže by klub dostal pokutu půl milionu korun a přišel by o licenci, o kterou mají údajně zájem Poděbrady a nejmenovaný klub z Olomoucka.

Reklama

Související témata: