Hlavní obsah

Basketbalistky USK podruhé porazily KP Brno, Žabiny sérii s Hradcem vyrovnaly

Brno

Basketbalistky USK Praha podle očekávání vyhrály i druhý semifinálový zápas s KP Brno a po vítězství 100:61 na palubovce soupeře vedou 2:0 na zápasy. Druhá série je naproti tomu vyrovnaná, brněnské Žabiny oplatily Hradci Králové úvodní porážku a ve své hale zvítězily 85:76. Třetí zápasy jsou na programu v úterý v Praze a Hradci Králové, na palubovku Žabin se série vrátí ve čtvrtek 1. dubna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka Kateřina Elhotová.

Článek

Ligové suverénky z USK tentokrát v utkání ani jednou neprohrávaly. Každá hráčka základní pětky dala alespoň 12 bodů, po 17 bodech zaznamenaly Marija Režanová a nejlepší střelkyně soutěže Brionna Jonesová, která přidala i 12 doskoků. Double double si připsala i Teja Oblaková s 12 body a 11 asistencemi.

Pokud by se Pražankám nepodařilo sérii ukončit už v úterý, čtvrtý zápas by se hrál až 3. dubna. Na apríla se totiž spolu oba celky utkají v Chomutově v odloženém finále Českého poháru.

Žabiny dovedla k výhře zejména Michaela Vacková, autorka 21 bodů, pěti tříbodových košů a 13 doskoků. Domácí tým přišel v zápase o devítibodový poločasový náskok, ale ještě ve třetí čtvrtině si osmibodovou šňůrou vzal vedení zpět a na čtvrtý pokus v ligové sezoně Východočešky poprvé porazil. "Naše holky předvedly výkon na hranici nasazení a vůle. Tak se má hrát play off. Je to vzpruha do dalších zápasů," řekl trenér Žabin Viktor Průša.

Hradec v tomto ročníku ŽBL poprvé prohrál s jiným soupeřem než s USK. "Žabiny byly dnes mnohem agresivnější, my jsme měli problémy na doskoku a vázla nám spolupráce v útoku," konstatovala trenérka Hradce Romana Ptáčková.

Semifinále play off basketbalové ligy žen - 2. zápasy:
KP Brno - USK Praha 61:100 (13:28, 31:47, 45:78)
Nejvíce bodů: Zohnová 11, Potterová 9, E. Kopecká a Fadrhonsová po 8 - Režanová a Jonesová po 17, Condeová 16. Stav série: 0:2.
Žabiny Brno - Hradec Králové 85:76 (26:21, 53:44, 68:61)
Nejvíce bodů: Vacková 21, Adamcová 14, A. Kopecká 11 - Čuperková 18, Marečková a Effangová po 17. Stav série: 1:1.

Reklama