Hlavní obsah

Basketbalisty Milwaukee bude podle médií trénovat bývalý hráč Griffin

Basketbalisty Milwaukee bude podle médií trénovat Adrian Griffin, jenž byl dosud asistentem kouče v Torontu. Bývalý hráč NBA nahradí Mikea Budenholzera, který byl po vyřazení v prvním kole play off odvolán.

Janis Adetokunbo zařídil Milwaukee Bucks v NBA. Ilustrační foto.

Článek

Pro osmačtyřicetiletého Griffina bude angažmá v Milwaukee prvním působením v roli hlavního kouče v NBA. V minulých pěti sezonách byl asistentem Nicka Nursea u Raptors a přispěl v roce 2019 k triumfu v lize, předtím byl členem trenérského štábu v Oklahomě, Orlandu a Chicagu.

Po devíti odehraných sezonách v pěti různých týmech NBA zahájil Griffin v roce 2008 trenérskou kariéru jako asistent Scotta Skilese právě v Milwaukee.

Třiapadesátiletý Budenholzer skončil u Bucks po pěti sezonách, během nichž pokaždé postoupil do play off a v roce 2021 dovedl mužstvo k titulu. V této sezoně vyhrálo Milwaukee základní část, ale v prvním kole play off vypadl tým kolem hvězdy Janise Adetokunba v pěti zápasech s Miami.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články