Hlavní obsah

Basketbalisty Opavy čekají v Lize mistrů Dijon, Rytas Vilnius a Patras

Basketbalisté Opavy budou hrát v Lize mistrů v základní skupině B s Dijonem, Rytasem Vilnius a řeckým Promitheasem Patras. Rozhodl o tom dnešní los v sídle Mezinárodní basketbalové federace (FIBA) ve švýcarském Mies. Opava bude jediným českým zástupcem v soutěži. V kvalifikaci se na rozdíl od minulých dvou let žádný český tým o účast ucházet nebude.

Foto: bkopava.cz

Basketbalisty Opavy vyzvou v Lize mistrů Dijon, Rytas Vilnius a Patras.

Článek

Český šampion Opava, která v předešlých dvou ročnících z kvalifikace do hlavní soutěže neprošla, se představí v základní skupině podruhé v historii. Svěřenci trenéra Petra Czudka navážou na ročník 2018/19, kdy si v osmičlenné skupině připsali ve 14 zápasech dvě vítězství a skončili poslední.

Nymburk, který startoval ve všech dosavadních sedmi ročnících, prohrál v semifinále play off ligy s Opavou, skončil třetí a přihlásil se do Evropského poháru FIBA. Vicemistr Děčín se rozhodl v evropských soutěžích nestartovat.

Základní část Ligy mistrů začne 17. října. Počtvrté za sebou se bude hrát ve formátu osmi čtyřčlenných skupin oproti předešlým čtyřem osmičlenným. Systém play off se nemění. Do osmifinálových skupin přímo projdou jen vítězové, týmy z druhých a třetích míst budou hrát o postup v sériích na dva vítězné zápasy.

Z osmifinálových skupin postoupí první dva týmy do čtvrtfinále, které se bude hrát také na dvě vítězná utkání. Soutěž vyvrcholí opět ve Final Four na jednom místě, kde se bude hrát semifinále, finále i o třetí místo na jeden zápas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.