Hlavní obsah

Basketbalisty USK Praha bude trénovat Francouz Kuhn

Basketbalisty USK Praha bude trénovat Francouz Frank Kuhn. Na Folimanku míří ze Štrasburku, kde byl asistentem trenéra, zkušenosti má i z reprezentace. V roli kondičního kouče s francouzským národním týmem slavil mimo jiné stříbro z olympijského turnaje v Tokiu. O jeho příchodu informoval klub v oficiálním prohlášení. Na lavičce nahradí Itala Francesca Tabelliniho, který po sezoně zamířil do Nymburka.

Foto: USK Praha, Facebook

Ilustrační foto.

Článek

"Jsme velmi rádi, že můžeme zahájit spolupráci právě s Frankem, který vstupuje do role hlavního trenéra na úrovni mužů s bohatými zkušenostmi a nadhledem jak z klubové, tak reprezentační úrovně v různých rolích basketbalového řemesla jako asistent trenéra, kondiční trenér a development coach," uvedl manažer USK Petr Jachan.

Podle vedení klubu Kuhn splňuje osvědčené požadavky. "Tedy ambiciózního trenéra, který do našeho klubu přichází, aby posunul nejen sebe, ale i své okolí. Navazuje tak na podobné příběhy jako Dino Repeša, Josh King či Francesco Tabellini. Měli zkušenosti z velkého basketbalu, který přesahuje hranice KNBL a zároveň motivaci v tom, aby svou práci odvedli co nejlépe, protože dostali první důvěru na pozici hlavního trenéra," připomněl Jachan Kuhnovy předchůdce.

Čtyřiačtyřicetiletý Kuhn trenérskou kariéru zahájil v roce 2005 ve Štrasburku u mládežnických týmů a současně jako kondiční trenér áčka tehdejších čerstvých šampionů francouzské ligy. Postupně v klubu působil jako hlavní kondiční kouč tréninkového centra a asistent hlavního týmu. V letech 2014 až 2021 se staral o kondici francouzské reprezentace. Od roku 2017 se věnoval individuálnímu rozvoji hráčů v klubu Limogers, kde později působil i jako trenér. V roce 2020 se vrátil jako asistent do Štrasburku, kde spolupracoval mimo jiné i s Jaromírem Bohačíkem či Martinem Peterkou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.