Hlavní obsah

Basketbalová hvězda Mooreová ukončila kariéru

Americká basketbalová hvězda Maya Mooreová oficiálně ukončila ve 33 letech kariéru, kterou už před čtyřmi lety přerušila, aby se mohla soustředit na pomoc rodinnému příteli odsouzenému k 50 letům vězení. Předtím vyhrála čtyřikrát WNBA s Minnesotou a dvakrát se stala olympijskou vítězkou i mistryní světa. Konec kariéry oznámila v televizním pořadu Good Morning America.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Basketbal - ilustrační foto.

Článek

Mooreová hrála naposledy v roce 2018. Pak se rozhodla pomoct Jonathanu Ironsovi a usilovat o reformu amerického justičního systému. Muže, nespravedlivě odsouzeného v roce 1997 v 16 letech za vloupání a napadení, před třemi lety soud skutečně osvobodil. Mooreová se v roce 2020 za Ironse vdala a loni se jim narodil syn.

Jednička draftu WNBA z roku 2011 patří mezi jedenáct hráček, kterým se povedlo vyhrál zámořskou ligu, OH, MS a americký univerzitní šampionát NCAA. V roce 2013 byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou finále WNBA, rok nato získala toto ocenění za základní část. Dvakrát Mooreová zvítězila i v Evropské lize, a to v roce 2012 s Valencií a o šest let později s Jekatěrinburgem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.