Hlavní obsah

Basketbalové MS přijde o jednu z největších hvězd

Hvězdný řecký basketbalista Janis Adetokunbo se nezúčastní mistrovství světa. Sedm týdnů po operaci kolena není dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA a lídr Milwaukee ve stavu, aby mohl hrát. Oznámil to dnes na sociálních sítích. Šampionát na Filipínách, v Japonsku a Indonésii začne 25. srpna.

Foto: Profimedia.cz

Janis Adetokunbo se nezúčastní basketbalového MS.

Článek

"Po měsících práce a několika schůzkách s lékaři je jasné, že nejsem připravený hrát na úrovni, kterou pro mistrovství světa potřebuju. Nemám jinou možnost. Moc mě to mrzí," oznámil Adetokunbo. Zákrok v levém koleně podstoupil koncem června, podle představitelů Bucks šlo o rutinní operaci.

Adetokunbo v uplynulé sezoně NBA zaznamenal v průměru 31,1 bodu a 11,8 doskoku. Kvůli problémům s kolenem vynechal 11 zápasů. Před dvěma lety slavil s Milwaukee titul.

Řecko se na MS v základní skupině v Manile utká s pětinásobnými šampiony z USA, Novým Zélandem a Jordánskem. Ve vzkazu Adetokunbo uvedl, že příští rok chce v řeckém dresu hrát na olympijských hrách v Paříži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články