Hlavní obsah

Basketbalový reprezentant Peterka se vrací po roce do německého Braunschweigu

Aktualizováno

Basketbalový reprezentant Martin Peterka se vrací po roce do německého Braunschweigu. Osmadvacetiletý pivot působil během minulého ročníku ve Würzburgu, tureckém Merkezefendi a sezonu dokončil ve Štrasburku. Německý tým informoval o Peterkově příchodu na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Martin Peterka během přípravného utkání s Tureckem.

Článek

"V první řadě jsem rád, že jsem zpět v Německu a hlavně v Braunschweigu. MInulá sezona byla trochu divoká, ale zkušenosti z dvou různých lig mi pomohou během mé nové role. Tým bude nový a mladý. Tím, že budu jedním ze starších hráčů, chci převzít zodpovědnost na hřišti i mimo něj," řekl Peterka.

Rodák z Pardubic, který v minulosti působil také v Nymburku nebo USK Praha, hrál v Braunschweigu v letech 2020-2022. Ve své poslední sezoně v německém celku měl průměr 12,1 bodu na zápas.

"I když za nás Martin vloni nehrál, mám pocit, jako by byl stále s námi. Zná naši koncepci i tým. To je dobrý základ," uvedl hlavní trenér Jesús Ramírez. "Díky svým zkušenostem a konkurenceschopností nám pomůže na palubovce i mimo ní. Martin je extrémně důležitým kouskem do naší týmové skládačky," dodal Ramírez.

Reklama

Související témata: