Hlavní obsah

Boston nemá dost basketbalistů ani na zápas NBA proti Orlandu

Středeční duel NBA mezi basketbalisty Bostonu a Orlanda musel být kvůli koronaviru odložen. Celtics stále nemají kvůli ligovým zdravotním a bezpečnostním pravidlům potřebný počet osmi hráčů pro zápas.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Pandemie koronaviru mění podobu NBA. Na snímku z tréninku asistent trenéra San Antonia Chip Engelland.

Článek

Boston tak ze stejného důvodu přijde v řádném termínu už o třetí utkání za sebou. V neděli nemohl hrát kvůli malému počtu hráčů proti Miami a v úterý zase neměli Celtics dost hráčů na utkání v Chicagu.

V týmu měli minulý týden pozitivní test na covid-19 Robert Williams a Jayson Tatum, další hráči Tristan Thompson, Jaylen Brown, Semi Ojeleye, Javonte Green a Grant Williams nesmějí hrát coby kontaktní osoby. Příští zápas má Boston naplánovaný na pátek, kdy má opět doma přivítat Orlando.

NBA se kvůli rostoucím počtům pozitivních případů rozhodla ještě zpřísnit koronavirová pravidla. Všichni hráči by se měli co nejvíc zdržovat pouze ve svých domovech a při venkovních zápasech budou smět opouštět hotel pouze na týmové akce. Na lavičkách budou muset mít hráči neustále nasazené roušky a zasedací pořádek v letadle musí být uzpůsoben tak, že vedle sebe budou sedět stejní hráči jako při zápasech.

Reklama

Související témata: