Hlavní obsah

Japonsko - Česko 67:51České basketbalistky na juniorském MS podlehly Japonsku a budou nejlépe sedmé

Aktualizováno

České basketbalistky prohrály na juniorském mistrovství světa s Japonskem 51:67 a v neděli je čeká duel o konečné sedmé místo. Soupeřkami výběru trenéra Viktora Pruši bude v Madridu tým Litvy, který podlehl Mali 53:56.

Článek

Reprezentantkám se proti Japonsku nevydařil úvod zápasu a první čtvrtinu prohrály 9:26. Pak se sice hra vyrovnala, manko už ale Češky smazat nedokázaly. Týmu se vůbec nedařila střelba z dálky, košem neskončil ani jeden z 12 pokusů za tři body.

"Včera (ve čtvrtfinále s USA) i dnes jsme dostali poučení, že tlak a obrana je úplně jinde než na jakýchkoliv evropských šampionátech, a to nám dělá problém. Než se na to adaptujeme, tak zápas ztratíme," citoval svazový web asistenta trenéra Michala Martiška. "Je na čem stavět. Opticky to vypadalo jinak, ale tři čtvrtiny to byl vyrovnaný zápas. Součet posledních tří čtvrtin jsme vyhráli o bod, ale na to se nehraje. Zápas se hraje na čtyřicet minut," konstatoval.

Nejlepší hráčkou zápasu byla Dominika Paurová, která ovládla střeleckou statistiku s 20 body a přidala i 14 doskoků. Double double si připsala i Luisa Vydrová za 13 bodů i doskoků. Další spoluhráčky se ve střelbě na dvouciferný výsledek nedostaly. V týmu Japonska měla nejpřesnější mušku Honoka Moriokaová s 15 body.

Češky porážkou přišly o šanci minimálně zopakovat výsledek svých předchůdkyň, které předloni v Debrecínu skončily pod vedením nynější trenérky seniorské reprezentace Romany Ptáčkové šesté a dosáhly nejlepšího výsledku od zisku titulu v roce 2001 v Brně.

Mistrovství světa juniorek v basketbalu v Madridu:
O 5.-8. místo: Japonsko - Česko 67:51 (38:25)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.