Hlavní obsah

Čtyřicetiletý pivot Benda pokračuje v Nymburce, podepsal roční smlouvu s opcí

Bývalý basketbalový reprezentant Petr Benda bude i ve 40 letech hájit dres mistrovského Nymburka. Zkušený pivot podepsal s klubem smlouvu na další rok s roční opcí a odehraje v týmu již šestnáctou sezonu. Celkem načne v české lize 22. ročník a coby nejstarší hráč soutěže zaútočí na rekordní patnáctý titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Benda

Článek

"Už v průběhu sezony jsem se rozhodl, že mě basketbal pořád naplňuje a že chci dál hrát. Jedinou otázkou bylo, zda se dohodnu s Nymburkem na smlouvě, nebo budu pokračovat jinde," řekl Benda v tiskové zprávě.

V nejlepším domácím klubu působí od roku 2007. "Svou dobu v Nymburce vidím na svém synovi, který se narodil rok poté, co jsem do Nymburka přišel. Takže si vždy k jeho věku přičtu jeden rok a mám to spočítané," uvedl rodák z Jihlavy.

Za 21 sezon v nejvyšší soutěži odehrál Benda 768 zápasů, v nichž nastřílel 8013 bodů. V uplynulé sezoně měl v lize průměry 6,6 bodu, 4,4 doskoku a 1,5 asistence na zápas.

Pokud by se bývalý basketbalista Brna rozhodl uplatnit opci i po další sezoně, mohl by se stát šestým hráčem v historii ligy, který by v ní nastoupil ve věku 42 let. Těmi předchozími byli Miroslav Koláček, Kamil Brabenec, Jiří Pospíšil, Jaroslav Kantůrek a Tomáš Vaněk.

"Uvidíme. Smlouva je na rok plus další rok, ale po této sezoně si sedneme a řekneme si, jestli ještě má cenu pokračovat a jestli na to budu mít. Pokud uznáme, že ano, tak bude platit i na další sezonu," uvedl Benda, jehož motivují i zápasy na mezinárodní scéně. "Jsem hrozně moc soutěživý. Nemám rád porážky, ale zároveň se rád poměřuji s těmi lepšími týmy. To v Evropě mohu vlastně jen s Nymburkem. To mě žene dopředu společně s láskou k basketbalu. Stále se mi líbí mezi spoluhráči v šatně," dodal Benda.

Reklama

Související témata: