Hlavní obsah

D'Antoni bude v NBA dělat asistenta bývalému svěřenci Nashovi

New York

Dvojnásobný nejlepší trenér basketbalové NBA Mike d'Antoni bude od nové sezony dělat asistenta v Brooklynu svému někdejšímu svěřenci Steveu Nashovi. Bývalý kanadský rozehrávač Nash byl jmenován hlavním koučem Nets začátkem září, necelé dva týdny poté ukončil D'Antoni po čtyřech letech angažmá v Houstonu.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Nyní šestačtyřicetiletý Nash hrál pod D'Antonim v letech 2004-2008 ve Phoenixu a dvakrát během tohoto období byl vyhlášen nejlepším hráčem NBA. Společně se také sešli během Nashových dvou posledních sezon v lize 2012-2014 v Los Angeles Lakers.

Šestadevadesátiletý D'Antoni má za sebou 16 ročníků v roli hlavního kouče NBA, kde vedl ještě Denver a New York. Ocenění pro nejlepšího kouče soutěže získal v letech 2005 a 2017.

Podle ESPN posílí realizační tým trenérského nováčka Nashe ještě dlouholetý asistent ze San Antonia Ime Udoka. V roli pomocného hlavního kouče bude působit Jacque Vaughn.

Od Brooklynu se očekává, že by s hvězdnými tahouny Kyrie Irvingem a Kevinem Durantem mohl v příští sezoně NBA zaútočit na titul.

Reklama

Související témata: