Hlavní obsah

Gobert dostal v NBA za kritiku rozhodčích pokutu přesahující výši dvou milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalista Rudy Gobert z Minnesoty Timberwolves dostal od vedení NBA pokutu 100 tisíc dolarů (asi 2,3 milionu korun) za kritiku rozhodčích. Po páteční prohře 104:113 po prodloužení s Clevelandem naznačil, že sudí jsou uplacení.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Basketbalista Minnesoty Timberwolves Rudy Gobert

Článek

V závěru čtvrté čtvrtiny rozhodčí odpískali Gobertovi šestý faul, který pro něj znamenal předčasný konec zápasu. Když jednatřicetiletý francouzský pivot neuspěl s protesty, naznačil rozhodčím mnutím prstů, že jejich verdikty jsou ovlivněny penězi.

Po utkání s kritikou pokračoval. „Zase to vezmu na sebe. Budu za špatného a přijmu pokutu. Ale tohle našemu sportu ubližuje. Sázení má čím dál tím větší vliv, což je špatně,“ prohlásil. Vedení ligy ho potrestalo nejvyšší pokutou, kterou za podobný prohřešek mohl dostat.

Gobert posléze uznal, že měl reagovat jinak. „Sice si vážně myslím, že jsem měl pravdu, ale tohle jsem neměl. Mojí vinou jsme prohráli, protože rozhodčí vyloženě čekali na to, aby mě mohli vyloučit. Bylo to ode mě dětinské,“ uvedl.

Reklama

Související témata: