Hlavní obsah

Grinerovou dojali fanoušci v prvním domácím zápase po návratu z ruského vězení

Emotivní přijetí zažila basketbalistka Brittney Grinerová v prvním domácím zápase za Phoenix po loňském propuštění z ruského vězení, kde strávila deset měsíců. Před nedělním utkáním proti Chicagu zazněla v zaplněné hale skladba Coming Home a přes 14 tisíc diváků bouřlivě aplaudovalo ve stoje, když dvaatřicetiletá hvězda nastupovala na palubovku.

Foto: Rick Scuteri, Reuters

Brittney Grinerová (42) v dresu Phoenixu při zápase s Chicagem a rozhodčí Sha'Rae Mitchellová.

Článek
Fotogalerie

"Bože, to bylo neuvěřitelné. Nevím, jestli jsem od střední školy hrála před tolika lidmi," uvedla Grinerová po zápase, který Phoenix prohrál 69:75 a neuspěl ani v druhém utkání v nové sezoně WNBA. Dvojnásobná olympijská šampionka nasbírala 27 bodů a 10 doskoků.

"Bylo to hodně emotivní a hodně příjemné. Je to součást uzdravovacího procesu, vypustit to ven. Trochu jsem se styděla," komentovala své dojetí z reakce publika, kde byli i její rodiče. "Nevěděla jsem, kdy a jestli se to ještě někdy stane. Mít je tu, trávit s nimi čas, hrát před nimi. To mě dohnalo k slzám. Ano, dostalo mě to," řekla Grinerová.

Loni v únoru byla zatčena na moskevském letišti, protože u sebe měla náplně do elektronické cigarety obsahující konopný olej. V srpnu ji soud za pašování drog poslal na devět let do vězení. Na svobodu se dostala v prosinci díky výměně za ruského obchodníka se zbraněmi Viktora Buta.

Reklama