Hlavní obsah

Grinerová si poprvé po propuštění z ruského vězení zahrála soutěžní zápas

Basketbalová hvězda Brittney Grinerová si poprvé po propuštění z desetiměsíčního ruského vězení zahrála soutěžní zápas. V pátečním úvodním duelu nové sezony WNBA zaznamenala 18 bodů, šest doskoků a čtyři bloky, její Phoenix ale prohrál s domácími Los Angeles Sparks 71:94.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Ilustrační foto.

Článek

"Každé maličkosti si teď vážím více. Už si třeba neříkám, že se mi nechce na trénink, protože jsem unavená. Na zítřek nejsou žádné záruky, nevíte, jak to bude vypadat. Taky se cítím o dost starší," řekla dvojnásobná olympijská vítězka, která odehrála 25 minut.

Fanoušci Grinerové před utkáním přichystali ovace vestoje. Mezi diváky nechyběly basketbalové legendy Magic Johnson, Pau Gasol či Robert Horry nebo bývalá tenisová hvězda Billie Jean Kingová, jež spoluvlastní domácí Sharks.

Do plné formy by se Grinerová chtěla dostat nejpozději do poloviny července, kdy je na programu Utkání hvězd. "Doufám, že budu zpět tam, kde jsem byla před tím, než se všechno stalo," uvedla.

Nyní dvaatřicetiletou Grinerovou loni v únoru zatkli na moskevském letišti, protože u sebe měla náplně do elektronické cigarety obsahující konopný olej. V srpnu ji soud za pašování drog poslal na devět let do vězení. Na svobodu se dostala v prosinci v rámci výměny za ruského obchodníka se zbraněmi Viktora Buta a v únoru podepsala s Mercury roční smlouvu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.