Hlavní obsah

Hvězda NBA a bývalý nejužitečnější hráč označil šéfa za lháře, chce si vynutit odchod

Trojnásobný nejlepší střelec NBA James Harden si jednoznačně řekl o výměnu z Philadelphie. Třiatřicetiletý basketbalista označil prezidenta 76ers Daryla Moreyho za lháře a dodal, že nikdy nebude ve stejném klubu jako on. Harden to řekl během propagační cesty Adidasu po Číně.

Foto: Derik Hamilton, ČTK/AP

Hvězda NBA James Harden označil šéfa za lháře a chce odejít.

Článek

Televizní stanice ESPN o víkendu uvedla, že Philadelphia ukončila jednání o Hardenově výměně a desetinásobný účastník Utkání hvězd by se měl v září zapojit do přípravy týmu před novou sezonou.

Harden koncem června uplatnil opci ve smlouvě s Philadelphií, která mu zaručuje na příští sezonu 35,6 milionu dolarů (780 milionů korun). Zároveň dal najevo, že chce odejít do Los Angeles Clippers. Morey se údajně ale s kalifornským klubem ani žádným dalším zájemcem nedomluvil na odpovídající náhradě.

Morey byl generálním manažerem Houstonu, kde Harden strávil přes osm sezon a během angažmá v Rockets si vysloužil ocenění pro nejužitečnějšího hráče NBA. V roce 2020 se stal prezidentem Philadelphie, kam loni přivedl Hardena z Brooklynu.

V uplynulém ročníku Harden zaznamenal v 58 zápasech v průměru 21 bodů, 10,7 asistence a 6,1 doskoku. Philadelphia vedená nejužitečnějším hráčem ligy Joelem Embiidem obsadila třetí místo ve Východní konferenci a v play off vypadla ve druhém kole s Bostonem.

Reklama