Hlavní obsah

Hvězdný srbský basketbalista Jokič nebude hrát na mistrovství světa

Aktualizováno

Basketbalisté Srbska se budou muset na mistrovství světa v Asii obejít bez své největší hvězdy Nikoly Jokiče. Letošní vítěz NBA s Denverem chybí v širší nominaci, jež byla dnes zveřejněna v Bělehradu. Podle srbských médií si chce stříbrný olympijský medailista z Ria 2016 místo účasti na MS důkladně odpočinout a připravit se na novou sezonu zámořské ligy.

Foto: Fotobanka Profimedia

Srbský basketbalista Nikola Jokič na MS hrát nebude.

Článek

"Vedli jsme spolu mnoho rozhovorů. Je vyčerpaný a není ve stavu, aby převzal za tým odpovědnost, která by se od něj očekávala," řekl novinářům trenér srbského týmu Svetislav Pešič.

Osmadvacetiletý Jokič je jedním z nejlepších basketbalistů světa. Nejužitečnější hráč NBA z let 2021 a 2022 dovedl Nuggets v minulé sezoně k prvnímu titulu v klubové historii a byl vyhlášen nejlepším hráčem finálové série.

Světový šampionát se bude hrát v Japonsku, Indonésii a na Filipínách 25. srpna až 10. září. Srbsko má ve skupině v Manile za soupeře Portoriko, Čínu a Jižní Súdán.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.