Hlavní obsah

Hvězdy NBA se připojily k protestům v USA

Basketbalové hvězdy NBA Stephen Curry, Klay Thompson a několik dalších hráčů Golden State Warriors se v Oaklandu připojili k protestnímu pochodu proti policejnímu násilí. Spojené státy americké se v posledních dnech potýkají s vlnou demonstrací, násilností a s rabováním poté, co byl minulý týden v pondělí při zatýkání zabit zasahujícím policistou černoch George Floyd.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hvězdy Golden State Warriors se připojily k protestům v USA.Video: sntv

 
Článek

Pochod s názvem „The Walking in Unity" zorganizoval forward Golden State Warriors Juan Toscano-Anderson. Demonstrace se odehrála v oblasti města zvané Lake Merrit area, kde v minulosti hvězdy místního celku čtyřikrát společně s fanoušky oslavili zisk titulu NBA.

„Díky za to, že jste přišli. Znamená to hodně nejen pro nás, ale i pro celou komunitu v Oaklandu i jinde. Je to ale pouze jeden krok správným směrem. Není tu mnoho lidí, ale je nás dost, abychom byli slyšet," řekl účastníkům shromáždění Toscano-Anderson.

Pochodu se zúčastnilo několik občanů včetně největších hvězd Válečníků. Hráči a protestující si symbolicky lehli do trávy do pozice, v níž několik minut při zatýkání ležel George Floyd. Policista Derek Chauvin mu při zákroku klečel na krku, následkem čehož muž zemřel. Chauvin byl následně obviněn ze zabití a z vraždy třetího stupně.

Reklama

Související témata: