Hlavní obsah

Sacramento - LA Lakers 134:136James dovedl basketbalisty Lakers k těsné výhře nad Sacramentem

Basketbalisté Los Angeles Lakers zvítězili v sobotním utkání NBA v hale Sacramenta 136:134 a zasloužil se o to zejména LeBron James, který dal 37 bodů. Kalifornský tým vyhrál popáté za sebou a už je těsně za pozicemi pro předkolo play off. Dallas zvítězil 127:117 nad New Orleans i díky triple doublu Luky Dončiče a v Západní konferenci dotírá na třetí místo, které patří právě Pelicans. Celé soutěži nadále vládne Boston, který zdolal San Antonio 121:116.

Foto: Cary Edmondson, Reuters

Basketbalista LA Lakers LeBron James před zápasem proti Sacramentu.

Článek

Zápas v Sacramentu byl velmi vyrovnaný od začátku a ani jeden tým neměl dvouciferný náskok. Dvacetkrát se soupeři vystřídali ve vedení a dvacetkrát bylo skóre vyrovnané. James dal 48 sekund před koncem důležitý koš s faulem a poslal Lakers do vedení. De'Aaron Fox sice ještě srovnal, ale čtyři sekundy před koncem fauloval Dennise Schrödera a ten trestnými hody zápas rozhodl.

Schröder nastřílel celkem 27 bodů. Skvěle zahrál také Thomas Bryant, autor 29 bodů a 14 doskoků. Russell Westbrook přidal 23 bodů a 15 asistencí. Domácí Fox dal 34 bodů.

"Dnešek byl pro nás velmi poučný. Ukazuje se, že jsme se dokázali poučit z chyb a že jsme momentálně na správné cestě," řekl trenér Lakers Darvin Ham.

Dončič zaznamenal devátý triple double v sezoně a 34 body, 10 doskoky a 10 asistencemi byl strůjcem výhry společně s Christianem Woodem, který přispěl 28 body. Pelicans v zápase postrádali své hvězdy Ziona Williamsona, CJ McColluma a Brandona Ingrama.

Boston se v souboji nejlepšího týmu soutěže se čtvrtým nejhorším pořádně zapotil a výhru nad San Antoniem zařídil až 33 sekund před koncem Jayson Tatum, který nastřílel celkem 34 bodů včetně koše za vyrovnaného stavu 116:116. Celtics pak už výhru uhájili trestnými hody.

"Jsem rád, že se ten zápas vyvíjel takto. Potřebovali jsme nějaký zápas, ve kterém se nám soupeř vrátí do hry a hráči budou nuceni zvládnout koncovku. A to se povedlo. Je to dobrá zkušenost do dalších bojů," řekl trenér Bostonu Joe Mazzulla. "I když jsme prohráli, tak já na své hráče nemohu být více pyšný. Byl to od nás skvělý zápas," konstatoval kouč San Antonia Gregg Popovich, v jehož týmu bylo osm hráčů s dvouciferným bodovým příspěvkem.

Orlando zvítězilo 115:101 nad Golden State a na hřišti úřadujících mistrů se dočkalo úspěchu po dlouhých deseti letech. Warriors postrádali vedle Stephena Curryho i druhou hlavní hvězdu Klaye Thompsona.

Výsledky NBA
Chicago - Utah 126:118
Dallas - New Orleans 127:117
Golden State - Orlando 101:115
Sacramento - LA Lakers 134:136
San Antonio - Boston 116:121

Reklama