Hlavní obsah

Jediný trénink Češi nepropásli a doufají, že za nimi i do Berlína přijede dost fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinou možnost tréninku měli čeští basketbalisté v berlínské Mercedes-Benz Areně, kde v neděli od 20.45 h nastoupí k osmifinále mistrovství Evropy proti Řecku. V sobotu v poledne rozbíhající se program vyřazovací části šampionátu už je víckrát na hlavní palubovku nepustí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští basketbalisté po vítězném zápase proti Izraeli

Článek

O víkendu se tak bude národní tým připravovat jen v tréninkové hale. „I když jsme se s ohledem na páteční cestování neměli trénink úplně v plánu, ale protože je jediný, který můžeme mít v aréně před nedělním večerním zápasem, tak jsme chtěli, aby se kluci mohli podívat, do čeho půjdou. Vyzkoušeli si obroučky, palubovku i optickou orientaci," uvedl pro ČTK asistent kouče Jan Pospíšil.

Krajánci z německé bundesligy přijeli do známého prostředí. „Hala je super, znám ji. Hráli jsme tu ligu proti celku Alba Berlín, konalo se tu i Final Four německého poháru," tvrdil pivot Martin Peterka, jenž dosud působil v Braunschweigu a během ME se dotáhl jeho přestup do Würzburgu.

„Koše se zdají mít úplně stejné vlastnosti jako v pražské O2 areně. Padá nám to i tady, to je důležité, ale hala působí širší, je tu přece jen víc prostor za postranními lajnami než za základními čarami," naznačil na webu cz.basketball rozehrávač Vít Krejčí. „Snad sem za námi dorazí hodně lidí z Česka, není to zase tak daleko," mínil Peterka.

„Doufám, že do Berlína přijede dost našich fanoušků, budeme jejich podporu potřebovat," přál si také Pospíšil. Hráči přiznali, že oslava postupu ze skupiny byla střídmá. „Měli jsme jen společnou týmovou večeři, žádná velká párty do rána. Spíš jsme tady dospávali brzké vstávání, vždyť jsme už v šest museli jet na letiště," připustil Peterka.

Na sobotu chystá realizační tým i týmovou procházku v okolí hotelu, aby hráči, jenž mají trénink až večer v čase zápasu, nebyli celý den na pokoji. „Začneme se i víc bavit o Řecku, které je podle mě jedním z top týmů na turnaji. U videa se chceme inspirovat tím, co na něj zkoušeli soupeři ve skupině. Chorvati a Italové s ním sehráli poměrně vyrovnané zápasy," doplnil Pospíšil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Vyslovil i přesvědčení, že po čtvrtečním zranění bude hrát hvězda Řeků Janis Adetokunbo. „Myslím si, že se kolem toho udělal velký humbuk a spíš šlo o nějakou rutinní záležitost. Navíc si ani nejsem jistý, že šlo o kotník, protože jsem na sociálních sítích viděl fotku s ledem na koleni. Počítáme s tím, že hrát bude. Jde o dominantního hráče a musíme se snažit ho tlačit do situací, v kterých není tak komfortní," uvedl Pospíšil na adresu nejužitečnějšího hráče NBA z let 2019 a 2020.

Reklama

Související témata: