Hlavní obsah

Jednička draftu nepřišla na zápas. Bylo moc kluzko, záchranná akce nepomohla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodiny se Deandre Ayton snažil, aby stihl zápas svých Portland Trail Blazers, jenže neúspěšně. Z domova se k aréně prostě nedostal. Důvod? Nezvyklý. Bylo moc kluzko, a tak basketbalista zmeškal triumf svého celku 105:103 nad Brooklyn Nets.

Foto: Profimedia.cz

Deandre Ayton má za sebou hodně netradiční zkušenost

Článek

Obrovitý pivot Ayton se narodil na Bahamách, univerzitní roky trávil v prohřáté Arizoně, většinu dosavadní kariéry v NBA odehrál ve Phoenixu. Až po výměně do chladnějšího Portlandu si musí zvykat, že občas je třeba nasadit čepici a palčáky. Tentokrát by spíš potřeboval i brusle.

Vynechal posledních jedenáct zápasů, a když koleno konečně doléčil, těšil se na návrat do hry. Ve státě Oregon ale klesly teploty, po dešti rychle přišel mráz a před Aytonovým domem byly podmínky tak nehostinné, že se dlouhán nedokázal přepravit do dějiště utkání. „Měl by hrát, ale ještě tady není,“ krčil rameny trenér Chauncey Billups před začátkem duelu.

Trail Blazers poslali Aytonovi pomoc, jenže ani kluboví pracovníci si s ledem neporadili. Bizarní „záchranná akce“ trvala hodiny, a tak jednička draftu z roku 2018 střetnutí v Moda Center skutečně zmeškala.

Ayton prožívá bídné období. Po pěti sezonách se ho ambiciózní Phoenix zbavil, ve slabém Portlandu zatím Bahaman není produktivní, jak by si představoval, a sbírá na své poměry v průměru jen lehce přes 13 bodů na zápas. A když je konečně zdravý, zastaví ho led a mráz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články