Hlavní obsah

Krize v NBA. Týmům chybí hráči, do ligy se vrací veteráni

Protože řadě klubů basketbalové NBA scházejí kvůli narůstajícím případům nákazy koronavirem hráči, některé z nich krátkodobě angažovaly basketbalisty z farmářských týmů, kteří se do elitní soutěže vracejí po dlouhé pauze. Boston se dohodl s Joem Johnsonem, kterého draftoval před 20 lety. Atlanta zase podepsala desetidenní smlouvu s Lancem Stephensonem.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Basketbalová NBA neplánuje navzdory růstu počtu nakažených koronavirem přerušit sezonu

Článek

Čtyřicetiletý sedminásobný účastník Utkání hvězd Johnson v NBA naposledy nastoupil před třemi lety za Houston, kromě Bostonu dříve hrál i za Phoenix, Atlantu, Brooklyn, Miami a Utah. Na kontě má celkem 1276 utkání v základní části, dalších 120 přidal v play off.

O devět let mladší Stephenson hájil barvy Indiany, Charlotte, Los Angeles Clippers, Memphisu, New Orleans a Minnesoty, naposledy před dvěma a půl lety oblékl dres LA Lakers. Po ročním působení v Číně letos hrál na farmě Denveru v Grand Rapids.

Kvůli pandemii covidu-19 bylo dosud odloženo devět zápasů NBA. Dnes na seznam přibyly dnešní duel Chicago - Toronto a utkání Portland - Brooklyn, které se mělo hrát ve čtvrtek. Na koronavirový protokol přibyla například hvězda Dallasu Luka Dončič, který se po měsíční pauze kvůli zvrtnutému kotníku pomalu chystal k návratu na palubovku.

Reklama