Hlavní obsah

Leonard bude v NBA pokračovat u Clippers, prodloužil o čtyři roky

Opora Los Angeles Clippers Kawhi Leonard se klubu upsal na další čtyři roky. Podle amerických médií by si měl třicetiletý basketbalista díky smlouvě vydělat celkově 176,3 milionu dolarů.

Foto: Jacob Kupferman, ČTK/AP

Kawhi Leonard se klubu upsal na další čtyři roky

Článek

Dvojnásobný vítěz NBA Leonard podepsal nový kontrakt v době, kdy je zraněný. V červnovém play off si natrhl přední zkřížený vaz, s nímž se před měsícem podrobil operaci. Clippers uvedli, že nemají žádný harmonogram jeho návratu. Je nicméně pravděpodobné, že losangeleský rodák vynechá velkou část nadcházejícího ročníku.

Leonard přišel ke Clippers před dvěma lety s tituly se San Antoniem (2014) a Torontem (2019). Ve dvou sezonách v dresu nového týmu zaznamenal průměrně 26 bodů na zápas, 6,8 doskoku a pět asistencí. Zatím se mu nepodařilo dovést tým do prvního finále v historii - už bez něj letos Clippers v semifinále prohráli 2:4 na zápasy s Phoenixem.

Minulý týden Leonard odmítl využít opci na příští sezonu v hodnotě 36 milionů dolarů. Stal se tak nakrátko volným hráčem, ale plánoval pokračovat u Clippers, s nimiž se po týdnu dohodl na kontraktu za jiných podmínek.

Reklama