Hlavní obsah

New York - Milwaukee 107:111Milwaukee v NBA otočilo zápas s New Yorkem ze ztráty 17 bodů

Basketbalisté Milwaukee předvedli v NBA vydařený obrat, když ve třetí čtvrtině prohrávali s New Yorkem o 17 bodů, ale nakonec na jeho hřišti zvítězili 111:107. Bucks k tomu pomohlo 12 trojek v posledních 15 minutách. V tabulce Východní konference tak nadále drží třetí místo za Brooklynem a Bostonem, který uhájil pozici nejlepšího týmu soutěže výhrou 107:99 nad Chicagem. Západu dál vládne Denver, který přehrál Los Angeles Lakers 122:109 i díky dalšímu triple doublu Nikoly Jokiče za 14 bodů, 11 doskoků a 16 asistencí.

Foto: Vincent Carchietta, Reuters

Basketbalista Milwaukee Bucks Jrue Holiday (vlevo) v souboji s hráčem New Yorku Knicks Juliusem Randlem.

Článek

Milwaukee ve třetí čtvrtině prohrávalo 53:70 a zdálo se, že si New York jde pro pátou výhru v řadě. Jenže Bucks pomohl zkušený veterán Joe Ingles, který ve zbytku třetí čtvrtiny dal 8 bodů a přihrál na další dvě trojky spoluhráčům a Milwaukee do poslední čtvrtiny šlo už jen se ztrátou pěti bodů. Ingles si celkově 17 body připsal nejlepší výkon sezony.

Sedmi trojkami během necelých čtyř minut se Milwaukee ujalo vedení. Jalen Brunson sice na straně New Yorku dělal, co mohl a celkem 44 body držel šance Knicks, Bucks ale čtyřmi úspěšnými trestnými hody v posledních osmi vteřinách výhru uhájili.

"Jakmile jsme dali jednu trojku, tak se to zlomilo a pak přišla další a další a najednou tam bylo sebevědomí," řekl Janis Adetokunbo, který pomohl Milwaukee 22 body. "Bohužel jsme třetí čtvrtinu nezakončili dobře. Špatně jsme dostupovali hráče a trojky dostaly soupeře zpět do zápasu," mrzelo trenéra New Yorku Toma Thibodeaua.

Boston se mohl opět opřít o Jaysona Tatuma, který výhru nad Chicagem dirigoval 32 body. Klíčovou trojku ale dal Al Horford, který 25 vteřin před koncem zajistil Celtics pětibodové vedení. Chicago, které ve třetí čtvrtině přišlo o zraněného DeMara DeRozana, táhl Zach LaVine s 27 body.

Lakers postrádali vedle Anthonyho Davise také LeBrona Jamese kvůli bolavému kotníku a proti Denveru tak moc šancí neměli. Nuggets si postupně vypracovali vedení až o 20 bodů a připsali si už jedenáctou domácí výhru za sebou. "Dělali jsme, co jsme měli. Hráči byli soustředění a každý odvedl svou práci správně," těšilo kouče Denveru Michaela Malonea.

Nejlepším střelcem Denveru byl s 34 body Jamal Murray. Dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže Jokič si připsal už jedenáctý triple double sezony. Lakers táhl s 25 body Russell Westbrook.

Na Denver v čele Západní konference nadále dotírá Memphis, který zvítězil 121:113 nad San Antoniem a připsal si sedmou výhru za sebou. A to i přesto, že Grizzlies postrádali svého nejlepšího střelce Ja Moranta. Jeho náhradník Tyus Jones ale dal 24 bodů a byl nejlepším střelcem týmu.

NBA:
Boston - Chicago 107:99
Denver - LA Lakers 122:109
Memphis - San Antonio 121:113
New York - Milwaukee 107:111
Sacramento - Orlando 136:111
Washington - New Orleans 112:132

Reklama

Související témata: