Hlavní obsah

ČR - Polsko 64:43 Mladé Češky postupují, na ME si zahrají o medaile

Aktualizováno

České basketbalistky do 20 let si na mistrovství Evropy v Šoproni zahrají o medaile. V dnešním čtvrtfinále porazily 64:43 Polsko a o finále se utkají v pátek s Francií, kterou minulý týden ve skupině zdolaly 59:54.

Článek

Výběr trenérky Romany Ptáčkové měl proti Polkám od začátku navrch. O postupu do semifinále Češky definitivně rozhodly ve třetí čtvrtině, kterou ovládly 26:10 a do závěrečného dějství vstupovaly s dvacetibodovým náskokem.

Nejlepší střelkyní zápasu byla v českém dresu Dominika Paurová s 15 body, deset bodů přidala Petra Malíková. Polkám nepomohlo ani 13 bodů nejlepší střelkyně dosavadního průběhu šampionátu Magdaleny Szymkiewiczové.

"Utkání určitě nebylo tak jednoduché, jak vypadá výsledek. Holky předvedly výkon, jaký jsme chtěli. Ten výkon byl založený hlavně na obraně, takže jsme spokojení," řekl asistent trenérky Ptáčkové Tomáš Holešovský.

"První poločas jsme se trápily, nedaly jsme hodně šoupáků zpod koše. Ale v druhém poločase jsme to zlomily. Pomohly jsme si na doskoku, to bylo asi stěžejní," uvedla křídelní hráčka Monika Fučíková.

Češky, které v roce 2018 postoupily z druhé divize, v semifinále čeká Francie, jež si poradila 77:35 s Portugalskem. O medaile mezi elitou si zahrají poprvé od roku 2004, kdy skončily třetí. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Španělsko a Itálie.

Mistrovství Evropy basketbalistek do 20 let v Šoproni (Maďarsko) - čtvrtfinále:
ČR - Polsko 64:43 (18:12, 28:24, 54:34).

Reklama