Hlavní obsah

Golden State - LA Lakers 123:109Na úvod NBA vyhráli mistři z Golden State i Boston

Obhájci titulu Golden State Warriors vstoupili do nové sezony NBA výhrou 123:109 nad Los Angeles Lakers. Zvítězil také finalista minulého ročníku Boston, který si poradil 126:117 s Philadelphií.

Foto: Godofredo A. Vásquez, ČTK/AP

Stephen Curry (30) z Golden State při utkání s Los Angeles Lakers.

Článek

Warriors, kteří před utkáním obdrželi mistrovské prsteny, rozhodli po pauze. Úvodní poločas nabídl vyrovnanou podívanou a rozdíl jen sedmi bodů, třetí část však domácí ovládli 32:19.

Stephen Curry, který před zápasem vyjádřil podporu v Rusku vězněné basketbalistce Brittney Grinerové, nastřílel 33 bodů. V sestavě byli i Draymond Green a Jordan Poole, kteří se nedávno porvali na tréninku.

Hvězda hostujících Lakers LeBron James zaznamenal 31 bodů, 14 doskoků a osm asistencí. Celek z Los Angeles však srazila špatná střelba trojek, při které dosáhli jen na úspěšnost 23 procent.

Boston vyrovnaný duel rozhodl ve čtvrté části poté, co si ve třetí vybudovali náskok deseti bodů. Klíčem k triumfu byla úspěšnost střelby, kterou domácí v duelu udrželi přes 56 procent.

Ve střetnutí, před nímž Celtics vzpomínkovým videem uctili v červenci zesnulou legendu klubu Billa Russella, táhla Boston dvojice Jaylen Brown a Jayson Tatum. Oba zaznamenali 35 bodů, Tatum navíc přidal 12 doskoků.

Celtics vedl asistent Joe Mazzulla, protože hlavní trenér Ime Udoka je vyšetřován kvůli porušení klubových pravidel a byl klubem suspendován na celou sezonu.

Hostům nepomohl ani nejlepší výkon Jamese Hardena v dresu Philadelphie. K 35 bodům přidal osm doskoků a sedm asistencí, když mimo jiné proměnil pět trojek a všech 12 šestek.

Výsledky NBA:
Golden State - LA Lakers 123:109
Boston - Philadelphia 126:117

Reklama

Související témata: