Hlavní obsah

Nymburk angažoval amerického basketbalistu Simmonse z Patrasu

Basketbalisty Nymburka posílil před startem nového ročníku další Američan Gerel Simmons. Devětadvacetiletý rozehrávač přišel do týmu českých šampionů z řecké ligy, kde oblékal dres Apollonu Patras. V klubu podepsal smlouvu na jednu sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

"Vzhledem ke zranění Františka Váni z konce minulé sezony, kvůli kterému přijde o první polovinu sezony, jsme hledali hráče na jeho pozici schopného nám pomoci zejména v Lize mistrů. Nakonec jsme se rozhodli pro Simmonse, který je velmi dobrý při hře s míčem a všude patřil k nejlepším střelcům. Navíc do našeho mladého týmu přinese i zkušenost, která se v bojích Ligy mistrů může hodit," uvedl sportovní ředitel Nymburka Ladislav Sokolovský v tiskové zprávě.

Rodák z Marylandu, který měří 188 cm, si zahrál basketbal na čtyřech kontinentech. Po univerzitě Lincoln Memorial zamířil do Bulharska, kde si s Rilski vyzkoušel kvalifikaci o premiérový ročník Ligy mistrů a následně hrál FIBA Europe Cup. Pak vystřídal týmy v Argentině, Uruguayi, Černé Hoře, Libyi, na Islandu, v Senegalu, v Německu a v Dominikánské republice.

Minulou sezonu začal ve druhé španělské lize za Alicante a na jaře se přesunul do Patrasu, kterému pomohl k záchraně v nejvyšší řecké lize. Za Apollon sbíral v průměru 14 bodů na zápas.

Pro Nymburk se stal už pátou posilou. Klub, který po uplynulé sezoně opustili Jerrick Harding, Colbey Ross, Logan Routt, Gorjok Gak či kapitán Vojtěch Hruban, už dříve angažoval jeho krajany Erica Locketta, Kamaua Stokese, Natea Watsona a Litevce Rapolase Ivanauskase. Novým trenérem je Lotyš Roberts Štelmahers, který nahradil Slovince Aleksandara Sekuliče.

Reklama

Související témata: