Hlavní obsah

Oslabená sestava se dost trápila. Nesmíme se z toho zbláznit, říká Hruban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve tváři se mu zračilo vyčerpání i zklamání. Kapitán basketbalistů Vojtěch Hruban ani 26 body neodvrátil před 3616 diváky v chomutovské Rocknet Aréně porážku s Maďary (79:82). Pro reprezentanty má hned dvojí negativní dopad. Znamená prakticky neřešitelnou komplikaci s postupem na MS 2023 a byl i nepovedenou generálkou na ME začínající v pražské O2 areně už v pátek 2. září duelem proti Polsku.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Patrik Auda, Vojtěch Hruban z ČR pro prohraném zápase.

Článek

„Nával emocí je veliký. Musíme se omluvit fanouškům, kteří byli skvělí, ale my to nezvládli. Nechali jsme na hřišti hodně energie, jenže to nestačilo," litoval Hruban. „Je hodně hloupé, že jsme právě tento zápas prohráli. Aktuální situace s absencemi však mužstvo trochu podlamuje," připustil kouč Ronen Ginzburg.

Česká reprezentace doplácela na citelné oslabení, protože stále postrádala se zraněným kotníkem na pravé noze rehabilitujícího Tomáše Satoranského, dalšího rozehrávače Víta Krejčího, jenž se zotavuje po problémech s mezižeberním svalstvem, a také nemocného Jaromíra Bohačíka.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Zoltán Perl z Maďarska a Jan Veselý z ČR.

„Stav týmu není úplně dobrý. Sestava je hodně limitovaná, nehrajeme v rolích, které máme nacvičené. Projevuje se to hodně ve hře, která je dost na sílu a celá utrápená. Nesmíme se z toho ale zbláznit, máme ještě pět dní dát se nějak do kupy," líčil Hruban.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Tomáš Kyzlink z ČR a Zoltán Perl z Maďarska.

Byly tam momenty, kdy se dalo rozhodnout, ale pokazili jsme si je stupidními chybami, ať už ve hře s míčem, na doskoku nebo při volbě nepřipravených střeleckých pozic," říkal smutný trenér.

I přes absenci tří klíčových hráčů měli Češi duel proti Maďarsku zvládnout. „Jenže děláme strašně moc chyb, ať už na útočném doskoku nebo při nemohoucnosti útoku," tvrdil křídelník Hruban. „Soupeř hodně získával balón z druhé vlny a uměl je dostat do koše, čímž dost tlačil a nahrály mu naše ztráty," doplnil Jan Veselý.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Jan Veseslý z ČR po prohraném zápase.

„Určitě umíme hrát lepší basket, než jsme předvedli. Výkon byl hodně nahoru a dolů, musíme hrát líp v obraně. Když jsme se pro zlom utkání potřebovali opřít o dobrou obranu, tak bohužel nebyla," řekl další pivot Patrik Auda. „Věřím, že příští týden s uzdravenými chlapci ukážeme na mistrovství Evropy úplně jiný level hry," doufal Ginzburg.

Reklama