Hlavní obsah

Nymburský rozehrávač Ross ovládl s Portlandem letní ligu NBA

Nymburský basketbalista Colbey Ross vyhrál s Portlandem letní ligu NBA. V nedělním finále v Las Vegas Trail Blazers porazili New York Knicks 85:77. Třiadvacetiletý americký rozehrávač českého mistra přispěl k vítězství šesti body, když proměnil dvě ze tří střel za tři body.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Colbey Ross (46) z Portlandu a Miles McBride z New York Knicks.

Článek

Za triumf v soutěži, v níž si hráči mohou říct o angažmá v NBA, se poprvé udělovaly i mistrovské prsteny, které dostávají tradičně vítězové prestižní zámořských lig nejen v basketbalu.

V letní lize se představil i český reprezentant Vít Krejčí z Oklahoma City, jeho tým zakončil soutěž nedělní porážkou s New Orleans 71:107. Dvaadvacetiletý rozehrávač odehrál téměř 35 minut, během kterých si připsal 13 bodů, osm doskoků a čtyři asistence.

V soutěži byla vidět i další americká opora Nymburka Jerrick Harding. Čtyřiadvacetiletý rozehrávač nastupoval za Dallas, s kterým sice prohrál všech pět zápasů, ale měl průměr téměř 14 bodů na utkání. Nejvíc se mu dařilo minulou středu proti Phoenixu, kdy dal 20 bodů a připojil pět doskoků i asistencí.

Reklama

Související témata: