Hlavní obsah

Anadolu Efes Istanbul - CSKA Moskva 89:86 O titul v Eurolize basketbalistů se utkají Anadolu Efes a Barcelona

Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

O titul v Evropské lize basketbalistů se v neděli utkají turecký celek Anadolu Efes a Barcelona. Istanbulský tým v repríze posledního finále z roku 2019 porazil obhájce trofeje CSKA Moskva 89:86 a bude mít druhý pokus na premiérový zisk titulu. Barcelonští vítězové základní části porazili Milán 84:82 košem Coryho Higginse z poslední sekundy. Katalánský velkoklub je ve finále po 11 letech od svého druhého triumfu.

Foto: Marius Becker, ČTK/AP

Johannes Voigtmann (vlevo) z CSKA a Vasilije Micič z Istanbulu,

Článek

V souboji druhého a třetího týmu základní části níže nasazený Efes jako první inkasoval, ale pak už obhájce titulu ani jednou do vedení nepustil. Efes měl v úvodu druhého poločasu navrch až o 21 bodů. Přesto se osminásobní šampioni z CSKA dostali ještě v koncovce na jednobodový kontakt (86:87), ale dvě potenciálně vítězné trojky netrefili.

Lídrem tureckého celku byl srbský rozehrávač a nejužitečnější hráč sezony Vasilije Micič s 25 body. V dresu CSKA dal ještě o bod víc americký křídelní hráč Will Clyburn.

Milánu nakonec proti Barceloně nestačilo ani jedenáct trojek. O tři z nich se postaral americký rozehrávač Kevin Punter, který byl s 23 body nejlepším střelcem zápasu, ale osm sekund před koncem jeho pokus o změnu nerozhodného stavu zpoza oblouku košem neskončil. Jeho krajanovi v barcelonském dresu Higginsovi se to po skvělé individuální akci povedlo a ani poslední Punterova těžká střela po oddechovém čase osm desetin sekundy před koncem už cíl nenašla. Nejlepším střelcem Barcelony byl s 21 body španělský reprezentant Nikola Mirotič.

Final Four Evropské ligy basketbalistů v Kolíně nad Rýnem - semifinále:
Anadolu Efes Istanbul - CSKA Moskva 89:86 (49:37)
FC Barcelona - Milán 84:82 (51:43)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.