Hlavní obsah

Brno - Bourges 55:94Oslabené Žabiny nestačily v Evropském poháru na Bourges ani v odvetě a končí

Basketbalistky Žabin Brno prohrály v oslabené sestavě bez několika opor i odvetný osmifinálový zápas v Evropském poháru s Bourges a v soutěži končí. Po pondělním domácím debaklu o 30 bodů dnes na hřišti soupeřek utrpěly ještě výraznější porážku a francouzským šampionkám podlehly 55:94.

Článek

Tým Brňanek před zápasem zdecimovaly zdravotní problémy. Jedna hráčka měla podle generálního manažera Radka Šíra pozitivní test na koronavirus a další tři nebyly zdravotně fit. Trenérovi Viktoru Prušovi tak ve Francii zbylo k dispozici jen šest basketbalistek. Mimo hru byla mimo jiné tradiční tahounka Petra Záplatová.

První poločas Žabiny prohrály o 17 bodů, po přestávce hostujícímu týmu v úzké rotaci rychle docházely síly a rozdíl ve skóre narůstal. Nejlepší střelkyní Žabin byla s 16 body Bria Holmesová, o bod méně zapsala Kateřina Galíčková. Třetí hráčka, která odehrála celých 40 minut, Monika Grigalauskytéová nasbírala osm bodů a přidala jedenáct doskoků.

V týmu vítězek se blýskla Iliana Rupertová, která nastřílela 27 bodů a přidala 13 asistencí.

Evropský pohár basketbalistek - osmifinále, odveta:
Tango Bourges - Žabiny Brno 94:55 (27:18, 46:29, 72:40)
Nejvíce bodů: Rupertová 27, Guapová 13, Mannová 11 - Holmesová 16, Galíčková 15, Grigalauskytéová 8. První zápas 79:49, postoupilo Bourges.

Reklama