Hlavní obsah

Pardubičtí basketbalisté v sedmém utkání vybojovali postup do semifinále

Po pěti letech se basketbalisté Pardubic probojovali v ligovém play off do semifinále. V rozhodujícím sedmém čtvrtfinálovém utkání porazili Ústí nad Labem 87:76. O postup do finále budou Východočeši usilovat v sérii s Děčínem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří obhájce titulu Nymburk a vicemistr Opava.

Foto: basketbrno.cz

Basketbalisté Pardubic ve čtvrtfinálovém utkání s Brnem.

Článek

Od zavedení čtvrtfinále na čtyři vítězné zápasy v ročníku 2016/17 dospěla série do sedmého utkání teprve počtvrté a stejně jako v předchozích případech uspěl domácí tým.

Stejně jako celá série byl dnešní duel opět vyrovnaný, do poslední čtvrtiny šli soupeři za stavu 61:61. Po čtyřech minutách závěrečné části bylo skóre stále vyrovnané, ale pak trefili domácí tři trojky za sebou a odskočili na 76:71. Ústí se zásluhou Hicksovy trojky přiblížilo ještě na rozdíl dvou bodů, koncovku už si pohlídali hráči Pardubic, kteří dali posledních devět bodů zápasu.

Domácí tým táhli s 16 body Tomáš Vyoral a Mateo Čolak, kteří k tomu nasbírali 10 respektive devět doskoků. O bod méně dal Robert Rikič. Ústí nepomohlo 33 bodů Kristophera Martina. Hosté výrazně zaostávali na doskoku (32:46) a loňskou semifinálovou účast nezopakují.

"Byla to velice těžká série, nejvyrovnanější ze všech čtvrtfinálových. Ústí ukázalo svou sílu. Vedlo v sérii 2:1, ale motivoval jsem hráče, ať dál bojují," uvedl pardubický kouč Dino Repeša.

"Po úvodních dvou zápasech se vrátil do hry náš klíčový hráč Rikič, což bylo také důležité. Dnes první poločas nebyl špatný, ale udělali jsme nějaké chyby v obraně, dostat 39 bodů doma je dost. Třetí čtvrtinu jsme začali špatně, Ústí udělalo desetibodovou šňůru, ale po time outu jsme udělali nějaké změny a znovu se vrátili do vedení. Na konci rozhodla naše síla," prohlásil trenér vítězů.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 7. zápas:
Pardubice - Ústí nad Labem 87:76 (23:22, 44:39, 61:61)
Nejvíce bodů: Vyoral a Čolak po 16, Rikič 15 - Martin 33, Pecka 13, Svejcar 11. Konečný stav série: 4:3.

Reklama