Hlavní obsah

Phoenix dorovnal nabídku Indiany a za cenu rekordní sumy udržel pivota Aytona

Pivot Deandre Ayton bude v NBA dál oblékat dres Phoenixu, který však musel sáhnout hluboko do kapsy, aby ho udržel. Bahamský basketbalista se po své čtvrté sezoně v týmu Suns nedohodl s klubem na prodloužení smlouvy a jako chráněný volný hráč v minulých dnech kývl na nabídku Indiany, která slíbila 133 milionů dolarů (3,2 miliardy korun) za čtyři roky. Phoenix však tuto sumu vyrovnal a třiadvacetiletého hráče si pojistil i do budoucna.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Deandre Ayton z Phoenixu.

Článek

Podle televizní stanice ESPN šlo o nejvyšší nabídku, jakou kdy musel klub v NBA dorovnat, aby si udržel hráče. Dosavadní rekord držel Washington, který si v roce 2017 pojistil čtyřletým kontraktem na 107 milionů dolarů Otto Portera, jemuž takové podmínky slíbil Brooklyn.

Aytona si Phoenix vybral před čtyřmi lety jako jedničku draftu. V NBA dosud odehrál 236 zápasů s průměry 16,3 bodu a 10,5 doskoku. V uplynulé sezoně pomohl Suns k vítězství v základní části. V play off vypadl tým ve čtvrtfinále s Dallasem.

"Phoenix! Tady jsem vyrostl, draftovali mě, tady přišel na svět náš syn. Máme ty nejlepší fanoušky na světě. Jsem připravený vrátit se se svými bratry k práci," uvedl Ayton na twitteru k prodloužení smlouvy.

Reklama