Hlavní obsah

Estonsko - Česko 74:77Pod taktovkou Krejčího došli basketbalisté k první výhře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vítězně vstoupili čeští basketbalisté do předkola olympijské kvalifikace. V Tallinnu zdolali 77:74 domácí Estonsko a trenér Diego Ocampo zapsal úspěšnou soutěžní premiéru. Nejlepším střelcem reprezentantů byl Vít Krejčí, autor dvaceti bodů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Diego Ocampo a Vít Krejčí.

Článek

Ve vyrovnaném zápase se obě mužstva střídala ve vedení. Češi se od začátku mohli opřít o lepší střelbu, včetně deseti proměněných trojek. Jenže limitující pro ně byl velký počet ztrát, který vyšplhal až na jednadvacet. Estonsko jich nemělo ani polovinu.

Dvanáct minut před koncem reprezentanti prohrávali rozdílem tří bodů, ale odvážně hrající Krejčí dalekonosnou střelu z perimetru vyrovnal, a pak už nastala v poslední čtvrtině přetahovaná doslova o každý bod. Českému týmu ale do karet hrála převaha na doskoku, navzdory výškové převaze soupeře. Zejména Kříž na pivotu přinášel do hry velkou energii.

Zbývaly čtyři minuty, když se reprezentanti sedmibodovou šňůrou dostali do nadějného vedení 70:64. Pak se sice vyfauloval kapitán Hruban a domácí z hranice trestných hodů začali snižovat, ale už šestá trojka z ruky Krejčího znamenala důležité udržení náskoku.

Češi tak udělali důležitý krok k postupu do semifinále předkvalifikace, kam se z tallinnské skupiny dostanou dva nejlepší. V neděli budou jejich soupeřem Izraelci, v úterý pak nastoupí proti Severní Makedonii.

Předkolo olympijské kvalifikace v Tallinnu
Estonsko - Česko 74:77
Nejvíce bodů: Konotsuk 16, Jurkatamm 13, Kullamae 12, Hermet a Raiste po 8 – Krejčí 20, Kyzlink 16, Kříž 15, Sehnal 10, Svejcar 5, čtvrtiny 23:23, 19:16, 14:17, 18:21
Severní Makedonie - Izrael 65:86

Reklama