Hlavní obsah

Rozehrávač Klassen po vyřazení z LM odešel z Nymburka do Prometeje

Kanadský rozehrávač Marek Klassen přestoupil z Nymburka do ukrajinského celku Prometej. Třicetiletý basketbalista a nejlepší střelec středočeského klubu využil klauzule ve smlouvě, díky které mohl po vyřazení z Ligy mistrů odejít.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Haris Delalič z Igokey (vpravo) se snaží zastavit nymburského Marka Klassena.

Článek

Nymburk o tom informoval na webu s tím, že náhradu intenzivně hledá. V Prometeji se Klassen mimo jiné potká s trenérem české reprezentace Ronenem Ginzburgem a českým reprezentantem Ondřejem Balvínem.

"Byla to oboustranně výhodná spolupráce. Marek nám pomohl překonat problémy po zranění Kamaua Stokese a odchodu Sterlinga Gibbse, my mu zase pomohli se zviditelnit," řekl ředitel Nymburka Ondřej Šimeček.

"Od začátku jsme věděli, ze tato situace může nastat, když vypadneme. I přesto jsme do spolupráce s Markem šli, protože jsme věděli, ze bude patřit mezi opory týmu," přidal sportovní ředitel a trenér Ladislav Sokolovský.

Klassen přišel do Nymburka v říjnu. V české lize za osmnáctinásobného mistra odehrál deset zápasů s průměry 17,8 bodů a 7,2 asistence. V pěti duelech Ligy mistrů přidal průměry 14,6 bodů a 8,8 asistence.

Reklama

Související témata: