Hlavní obsah

Shaq má další munici. Bavič Harden se zase předvedl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve 32 letech pořád patří k nejlepším střelcům v NBA, občas ale basketbalista Brooklynu James Harden vypadá, jakoby se rozhodl ukončit kariéru uprostřed zápasu. Podobných sekvencí, jakou předvedl ve středu v Houstonu, totiž nashromáždil celou dlouhou řadu.

Foto: Jerome Miron, Reuters

James Harden (13) z Brooklynu.

Článek

Necelé čtyři minuty před koncem zápasu prohrávali hostující Nets o deset bodů. Vyhazovali zpod koše a Harden se rozhodl, že nechá míč párkrát skočit o palubovku, než se ho dotkne, aby ušetřil trochu času. Domácí Garrison Mathews ale využil přílěžitosti a vrhnul se po balonu, zatímco hvězda z Brooklynu se stačila sotva ohnout a navrch faulovala...

Olympijský vítěz z Londýna 2012 a mistr světa 2014 byl v roce 2018 vyhlášen nejužitečnějším hráčem NBA. Hardenova střelecká muška a schopnost znemožnit protivníka jeden na jednoho jsou proslulé. Legendární jsou ale i jeho defenzivní sestřihy, u kterých se nabízí otázka, jestli je duchem přítomen po celou dobu pobytu na hřišti.

Oblíbený pořad Shaqtin' A Fool, ve kterém legendární Shaquille O'Neal a jeho kumpáni vybírají každý týden ty nejméně povedené a nejvtipnější sekvence ze zápasů NBA, už měl na programu párkrát i 'hardenovský speciál'. Jeho protagonista jim ale poskytuje další a další munici.

Před měsícem v Detroitu předvedl Harden ještě o fous absurdnější scénku než posledně v Texasu. Na soupeřově půlce mu vylétl míč z ruky a přešel půlící čáru. Harden za ním běžel, ale nedotkl se ho, aby přerušil hru, nýbrž kolem něj jen stínoval a nechal soupeře, aby si míč sebral a dal snadný koš.

Hardenovy defenzivní statistiky rozhodně nejsou tak mizerné, jak by se podle sestřihů mohlo zdát. Rodák z Los Angeles ovšem dokáže zaujmout nejen jako prominentní šutér, ale často také jako nechtěný bavič.

Reklama

Související témata: