Hlavní obsah

Šílené záběry: Chaos, prchající diváci, jeden zraněný. Na basketbalu v USA se střílelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě rány z pistole, pak panika a strach o život. Nejméně jeden muž skončil v nemocnici po basketbalovém zápase v městě Del City ve Spojených státech amerických. Neznámý útočník tam přímo v tělocvičně po konci úterního středoškolského basketbalového klání pálil ze zbraně a zasáhl jednoho z diváků. Okolnosti incidentu vyšetřuje místní policie.

Foto: Repro/Millwood Falcons Sports livestream

Střelba na středoškolském basketbalovém zápase v Del City.

Článek

Identita střelce ani zdravotní stav postřeleného zatím není znám, píše o události na střední škole Del City High School ve státě Oklahoma server CNN.

Ke střelbě došlo téměř bezprostředně po závěrečném hvizdu utkání středoškolské ligy mezi domácím Del City H.S. a střední školou Millwood. Hráči byli tou dobou již v šatnách, zatímco diváci se v inkriminovaný moment trousili po palubovce nebo opouštěli budovu.

Střelbu i následnou paniku v hale zachytily kamery. Na místě bylo asi 500 diváků, incident byl živě přenášen streamem na internetu. Na záběrech jsou slyšet dvě rány, na místě následně vypukla panika. Diváci se snažili z místa urychleně uprchnout, zatímco komentátoři se kryli za komentátorským pultíkem.

"Po závěru basketbalového zápasu našich chlapců proti Millwood High School došlo k potyčce a uvnitř hřiště se ozvaly výstřely," uvedl ředitel střední školy Del City Steve Gilliland na webu školy.

Podle místních úřadů se střílelo v tělocvičně i vně budovy. Policie po střelci nadále pátrá, o stavu zraněného doposud nebyly zveřejněny bližší informace.

Reklama

Související témata: