Hlavní obsah

Srb Čurovič nahradil u basketbalistů Olomoucka Poláka Skibniewského

Prostějov

Novým trenérem basketbalistů Olomoucka se stal Srb Miljan Čurovič. U týmu vystřídal odvolaného Poláka Roberta Skibniewského, pod jehož vedením hanácký celek vyhrál pouze úvodní zápas sezony a po následných jedenácti porážkách uzavírá tabulku NBL. Osmačtyřicetiletý Čurovič podle klubového webu podepsal smlouvu do konce sezony, k mužstvu se připojil v pondělí.

Foto: @ facebook BK Redstone Olomoucko

Miljan Čurovič

Článek

"Jde o razantního trenéra. Tým rozhodně dostane nový impulz. Věříme, že nový kouč s týmem dosáhne na lepší výsledky a zvládne náročné měsíce, které nás čekají," uvedl generální manažer klubu Libor Špunda. "Probíráme společně formu posílení kádru. Máme několik možností, rozhodovat se budeme poměrně rychle. Shodli jsme se na tom, že v naší situaci potřebujeme zkušené hráče," dodal.

Čurovič, který v minulosti hrál i nejvyšší českou soutěž za Sadskou, naposledy působil v maďarské lize. Předtím na Slovensku dovedl k titulu Komárno a Prievidzu.

Skibniewski u týmu Olomoucka skončil v minulém týdnu po desáté porážce za sebou. V sobotním duelu v Kolíně, který Hanáci prohráli po prodloužení 94:102, vedli mužstvo dočasně asistent Michal Pešta se sportovním manažerem Michalem Pekárkem.

Reklama

Související témata: