Hlavní obsah

Trenér Golden State Kerr se po střelbě v Texasu odmítl bavit o basketbalu

Trenéra basketbalistů Golden State Steva Kerra hluboce zasáhly zprávy o střelbě na základní škole v texaském městě Uvalde, při níž zemřelo nejméně 19 dětí. Očividně rozrušený kouč na tiskové konferenci před úterním zápasem finále Východní konference NBA v Dallasu odmítl otázky týkající se basketbalu a naléhavě se vyslovil pro přísnější kontrolu prodeje zbraní.

Foto: Golden State Warriors, Reuters

Trenér basketbalistů Golden State Steve Kerr na tiskové konferenci.

Článek

"Jakékoliv basketbalové otázky nejsou důležité," řekl Kerr novinářům. "V posledních deseti dnech jsme tu měli starší černé lidi zabité v supermarketu v Buffalu, měli jsme zabité asijské návštěvníky kostela v jižní Kalifornii. Teď máme děti zavražděné ve škole," vypočítal otřesený kouč nedávné tragické případy. "Kdy už s tím začneme něco dělat. Mám už dost toho sem chodit a kondolovat zničeným rodinám," dodal emotivně.

Kerr, jenž patří k hlasitým zastáncům větší kontroly prodeje zbraní, zároveň zkritizoval zákonodárce, kteří blokují snahy o prosazení přísnějších opatření.

Na sociálních sítích se k němu přidala i řada dalších sportovních hvězd. "Kdy už toho bude dost!!! Jsou to děti a my je neustále ve škole stavíme do nebezpečí. Jako vážně, VE ŠKOLE, kde by to mělo být nejbezpečnější," rozčílil se ve svém tweetu basketbalista Los Angeles Lakers LeBron James.

Reklama