Hlavní obsah

Trenérem basketbalistek Žabin zůstane Pruša

Trenérem basketbalistek Žabin Brno bude nadále Viktor Pruša. Šestatřicetiletý kouč se domluvil s týmem ligových vicemistryň na další dvouleté spolupráci. V roli jeho asistentů pokračují Jan Bobrovský a Jakub Gazda, beze změny zůstal i zbytek realizačního týmu. Brněnský klub o tom informoval na svém webu.

Foto: www.bkzabiny.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Viktor Pruša za svých šest let v Žabinách dovedl klub k sedmi medailím, což je za mě velký úspěch. Líbí se mi jeho práce i přístup a kam tým pod jeho vedením směřuje. Jsem opravdu rád, že jsme se domluvili na spolupráci na další dvě sezony," řekl generální manažer týmu Radek Šír.

Pruša v uplynulé sezoně dovedl Žabiny k zisku domácího poháru a k triumfu v evropské soutěži EWBL. V ligovém finále nestačil brněnský celek na dlouholetého hegemona USK Praha. Vedle toho se Žabiny probojovaly do osmifinále Eurocupu, kde vypadly s pozdějšími vítězkami z Bourges.

"Žabiny jsou ambiciózní organizací se slavnou historií. Právě ambice jsou společným jmenovatelem naší spolupráce a hlavním důvodem mého setrvání i pro další sezonu. Z klubu cítím potenciál růst a možnost se na tomto progresu podílet mě motivuje a dává smysl. Udělám vše pro to, abych důvěru nezklamal," uvedl Pruša.

Reklama

Související témata: