Hlavní obsah

Tržby NBA poprvé přesáhly 10 miliard dolarů

Basketbalová NBA má za sebou po finanční stránce úspěšný rok. Její tržby poprvé přesáhly 10 miliard dolarů a příjmy související s basketbalem dosáhly 8,9 miliardy dolarů, což je rovněž rekord. Komisionář Adam Silver uvedl, že jde o mimořádný úspěch vzhledem k tomu, že liga se stále potýká s následky pandemie koronaviru.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Basketbalisté Golden State Warriors slaví titul v NBA. Ilustrační foto.

Článek

"Ta čísla mě do jisté míry překvapila, protože překonala projekce, které ukazují, kam podle nás naše podnikání směřuje. Je docela pozoruhodné, kam jsme se za dva a půl roku dostali," citovala Silvera agentura AP.

Pandemie koronaviru přiměla předloni vedení soutěže k úpravě hracího systému, když se sezona dohrávala v bublině na Floridě. Takzvané play in, které mezitím prošlo úpravou, se osvědčilo. NBA se rozhodla, že ho zachová v podobě, v jaké se hrálo v minulých dvou ročnících.

Týmy, které skončí v základní části ve svých konferencích na sedmém a osmém místě, se utkají o post nasazené sedmičky v play off. Poražení z těchto duelů pak narazí na vítěze soubojů mezi devátým a desátým celkem tabulky. Tyto zápasy určí poslední dva účastníky klasické vyřazovací části.

NBA také sáhla k očekávané úpravě pravidel za faul, kterým se basketbalista snaží zastavit protiútok, aniž by hrál míč. Nově bude za tento prohřešek následovat jeden trestný hod, který bude moct zahrávat kterýkoli hráč týmu, a navíc mužstvo faulovaného zůstane u míče.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články