Hlavní obsah

Ty Nichols z Děčína dostal trest na 3 zápasy za napadení soupeře

Lídr děčínských basketbalistů Ty Nichols dostal od disciplinární komise NBL třízápasový trest za napadení soupeře po sobotním čtvrtém semifinále ligového play off v Pardubicích. Pro amerického rozehrávače či křídelního hráče to znamená, že do série již nezasáhne. Děčín v Pardubicích prohrál i druhý zápas a stav semifinále hraného na čtyři vítězství je nerozhodný 2:2. Vedle nepodmíněného trestu zákazu startů dostal Nichols také pokutu 25.000 korun, oznámila NBL na webu soutěže.

Foto: bkdecin.cz

Pro basketbalisty Děčína bude ztráta Nicholse velkou ztrátou. (ilustrační foto)

Článek

Druhý nejlepší střelec soutěže Nichols fyzicky napadl Tomáše Vyorala při podávání rukou po skončení utkání, které Pardubice vyhrály 81:75. Rozpoutala se poté hromadná šarvátka, ale v zárodku se ji podařilo uklidnit. "Rozhodčí utkání na základě tohoto incidentu hráče vyloučili a požádali o zahájení disciplinárního řízení. Disciplinární komise NBL zasedla ještě v noci po zápase," uvedlo vedení NBL v tiskové zprávě.

Nichols je v této sezoně s průměrem 18,7 bodu na zápas druhým nejlepším střelcem NBL po Shawnu Pipesovi z USK Praha (19,8). V sérii s Pardubicemi, na jejichž palubovce ztratil Děčín vedení 2:0 na zápasy, činil jeho dosavadní příspěvek dokonce 23,5 bodu na utkání a byl strůjcem obou triumfů na domácí palubovce.

Proti Východočechům už ale nenastoupí, i kdyby se semifinále protáhlo na maximální počet zápasů. Pokud série skončí dříve, bude Nichols chybět i na začátku bojů o konečné umístění.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.