Hlavní obsah

U basketbalistů Olomoucka skončil trenér Bujan

Basketbalisté Olomoucka budou mít nového trenéra. U týmu skončil Chorvat Tihomir Bujan, který u Hanáků působil od konce října jako nástupce záhy odvolaného Srba Miljana Čuroviče. Klub na svém webu oznámil, že nového kouče bude nyní hledat.

Foto: BK Redstone Olomoucko

Hráči Olomoucka. Ilustrační foto.

Článek

"Po posledním utkání jsme si sedli a rozhodli se pro toto řešení. Představy máme, některým (adeptům) ale ještě neskončila sezona, takže je vše otevřené," uvedl prezident a sportovní manažer Michal Pekárek, který po Čuričově odvolání mužstvo dočasně sám vedl. "Chceme dravce, který dá týmu potřebný drajv. Prohrát se může, ale fanoušci musí vidět, že tým nechal na palubovce úplně všechno. To budeme od trenéra vyžadovat. V minulé sezoně to o všech zápasech neplatilo," doplnil generální manažer Libor Špunda.

Při Bujanově nástupu nemělo Olomoucko na kontě žádnou výhru a v základní části se klub z posledního místa neodpoutal ani s nakonec čtyřmi vítězstvími. V nadstavbě mužstvo ale počet úspěchů zdvojnásobilo a pozici nejslabšího týmu soutěže s hrozbou sestupu přenechalo Hradci Králové. Jedenáctým místem Hanáci zopakovali výsledek z předchozího ročníku.

Reklama

Související témata: