Hlavní obsah

Utkání hvězd NBL bude v novém formátu, hrát budou čtyři týmy

Utkání hvězd mužské basketbalové ligy NBL se uskuteční 30. prosince v novém formátu. Hrát ho budou čtyři sedmičlenné týmy formou semifinále a zápasů o umístění. Jak uvedla Česká basketbalová federace na svém webu, jednotlivá utkání budou trvat jen osm minut, o složení mužstev rozhodnou kapitáni a vedení NBL. Dějištěm bude brněnská hala Vodova.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Martin Kříž z Nymburku (vpravo) a Kartal Ozmizrak z Bahcesehiru. Ilustrační foto

Článek

Kapitáni už jsou určení, vybráni byli Marek Klassen z Nymburka, Adam Číž z Kolína, Viktor Půlpán z Brna a Jakub Mokráň z Opavy, tedy lídři týmů na prvním až čtvrtém místě tabulky NBL k 30. listopadu. Každý nominuje do svého výběru tři spoluhráče z trojice týmů, které mu budou nalosovány 7. prosince. Zbylé tři hráče každému kapitánovi dodá vedení soutěže.

Poslední Utkání hvězd se hrálo po odkladu kvůli koronavirovým omezením až letos v březnu jako duel Týmu Česka a Týmu světa. V předminulé sezoně pandemie konání exhibice neumožnila a v ročnících předtím měla formát utkání "Mazáků" proti "Mladým puškám".

Součástí letošní exhibice budou opět tradiční soutěže ve smečování, střelbě tříbodových košů a v souboji jeden na jednoho. Ve vlastním Utkání hvězd bude možné stejně jako vloni možné využívat střely za pět bodů.

Reklama